My Fantasy


Hello and Assalamualaikum . Welcome Here ! Nice To Meet You . Im FynaFynn . Full Name , Nur Aili Afriena . Im thirteen and Im Beautiful . :) Studying In SMK Seri Perling . Read My All Posts Happily . Do Comment or Share . :)


|Navigation|
♕AUTHOR
♕ENTRIES
♕LINKIES


WishWishWish

5 5A in UPSR
5 100 followers
5 Blog yang cantik
5 Disayangi,Dicintai&Disukai
5 Bertudung
5 STF/SSI/SIGS/MRSM/SMS



100% Copyright byFLYING ANGEL
Blogskin by:NINA AMIRA
Powered by Blogger.
I'm Back .!

Assalamualaikum ,,
Im Back From Kampung Saya !
Not From our Percutian . *wah bangga nampaknya
Alhamdulillah , saya sempat untuk online dan update blog ! ;)


ok . nak cerita pasal kat kampung ketebambung ketepung ketepang *apa aku merepek ni ?
Ini kali ke second aku mandi hujan pat kampung . 
Bila balik kampung , Hujan . 
Durian dah tak banyak sangat . dah nak habis musim agaknya .
huhhh,,,
Kali ke second ni lagi best !
*Ehem,, ingat Myvi ke nak lagi best ?
Reasons =>
1. Hujan Lebat Gila .
2. Main Basikal Dalam Hujam .
3. Cari Derian Pastu Dah Mcm Banjir ! ahahaha
4. Mandi Bunga *kengkonon, cari bunga pastu mandi . AMARAN . tak ada jampi pun !
perghhh , memang syok gila ! 
Kali ke second ni memang tak sama macam masa first sekali .


1. ==> Hujan Lebat Gila.
Mula mula aku yang mandi dulu hujan tu , tak lebat sangat . renyai2 gitu lah . Kakak sedara pergi kadai masa tuh . Yang ada , Umie , Akak Caca , Abg Elfiq dgn Makwe*nenek aku. Dari rumah lagi dah standbykan baju nak bawa . Alasan nak mandi hujan . sebab mmg dari aku keluar rumah lagi hujan . Aku tanya Bepik*Abg Elfiq , tak bawa baju ke ? dia kata nak buat apa? Mandi hujan lah ! Ala,, malas lah ! So then , sampai2 duduk kejap . Akk pula excited nak CARI DURIAN .! dia pergi dgn Bepik . Umie dgn Makwe kat belah dapur belakang tepi gitu . aku pun tukar baju . mula2 tak mandi lagi . tgk kat dapur , ada derian. Pastu takut tak hujan pula nanti , aku pun start mandi dulu . STATUS semasa itu : ALONE . ahahaha! kakak sedara pun dah balik dari kedai , dia nmpk aku dia pun join . Dah lama2 sikit dia pun lebat sikit . Lepas tu kan , daun daun yang atas pokok , gugur ! Cantik ,, Dah macam musim apa dah ! pastu akk dgn bepik yang tk bawa baju pun rasa nak mndi . Akk caca pinjam baju Makwe , Bepik pakai T-Shirt siapa entah , lupa dgn kain pelekat Arwah Tok Abah ! ahahahaha . diorg dah siap , diaorg pun join ! ;)


2. ==> Main Basikal Dalam Hujan . 
Wah , syiok nya ! ahahah * tetiba . Bepik pun keluarkan lah basikal dari Garage . *boleh ? pastu kakak sedara aku pun keluar kan lagi satu . Basikal yang pada Bepik tu ada tmpt duduk blkg , kakak sedara punya tiada . jadi, aku duduk kat belang Bepik . akk pula ditinggalkan . sampai simpang rumah tu , diaorg kata nak gi jauh lagi sikit . aku takut , aku pun kata tak nak ! dia kata dah , balik sana , tak payah ikut . aku pun balik . aku bergambar kejap dgn akk . ahahaha , [Beberapa minit kemudian] . dia org pun balik lalu pula jalan kecil dpn rumah . Aku pun naik . pusing dekat dekat ja dgn kakak sedara aku tu . 


3. ==> Cari Derian Pastu Dah Mcm Banjir ! ahahaha
Lepas main besikal , taruk lah kat tgh tgh tu , biarlah . bukan ada sesiapa pun . aku , akk dgn kakak sedara aku pun ke pokok durian yang dekat dekat dengan rumah Arwah Tok Lamah . pokok nye tu , kena masuk ke dlm . nak masuk ja , air parat buku lali . itu starting . tgh tgh sikit , dia mcm lumpur aku pijak sbb tak perasan . tuk . aku kebawah , mengelatat ! nasib tak jatuh . lebih dari buku lali dah tu . sampai depan rumah Arwah tu , air parat selipar je . ahahahhah. Banyak durian besepah . takut kena cucuk , jln hati hati lah jawab nya ! tapi dapat 2 biji ja , *tadi kata banyak ! banyak kulit durian ,,, 


4 . ==> Mandi Bunga *kengkonon, cari bunga pastu mandi . AMARAN . tak ada jampi pun !
Kitaorg cari lah bunga bunga yang ada pat kampung tu , petik petik petik petik . dgn akk , kakak sedara , Bepik*ala, dia lelaki , kejap ja ! pastu dah ! dah petik petik , jadi lah banyak ! kat luar tu ada tong , akk pun masukkan lah bunga bunga tu dalam tong . aku sendiri tak perasan sebelum tu , Bepik dah bersihkan diri . masa aku tgh olok olok nak mandi bunga kakak sedara pun dah bersihkan diri . tinggalkan aku dgn akk jelah . kitaorg bergmbr . mandi bunga lah kengkonon . 


pergh , memang syiokk tak ingat dunia lah . sorry gambar tak upload . lain kali eah ? dan sorry , gambar tu saya tak bertudung lah ! 


-THE END-